Płynny chlorofil niezastąpiony w codziennej diecie

Chlorofil w płynie to produkt stworzony na opracowaniach noblistów – Richarda Willstattera i Hansa Fishera.

Współczesne środowisko jest bardzo zanieczyszczone – to fakt niepodważalny. Wokół nas znajduje się wiele substancji chemicznych, które do jeszcze niedawno były uważane za niegroźne, w rzeczywistości jednak stanowią poważne zagrożenie, nierzadko posiadają działanie rakotwórcze, powodują uszkodzenie systemu immunologicznego, a także niekorzystnie wpływają na gospodarkę hormonalną.

Substancje chemiczne znajdują się m.in. w produktach spożywczych, lekach, zanieczyszczonym powietrzu, a także rozwiązaniach stanowiących efekt przemiany materii. Przeprowadzone do tej pory badania wskazują, że ok 18-30% wszystkich chorób,które najczęściej pojawiają w miejscach pracy, powodowane jest przede wszystkim przez substancje chemiczne.

Te same badania dowodzą, że wspomniane substancje chemiczne, nierzadko znajdujące zastosowanie w codziennym życiu, często przyczyniając się do powstawania reakcji alergicznych,a nawet nowotworów złośliwych.

Spożywanie płynnego chlorofilu to naturalna i skuteczna ochrona przed niekorzystnym wpływem tych substancji.

Jak wiadomo, głównym składnikiem tego preparatu jest zielony barwnik występujący w roślinach, czyli chlorofil, który jako jedyny magazynuje światło słoneczne – niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania wszystkich organizmów.

Warto pamiętać, że co dziesięć sekund w każdym organizmie giną miliony komórek, które muszą być zastąpione innymi, które odżywiają się składnikami dostarczanymi wraz z pokarmem.

Jeśli dostarczany pokarm jest ubogi w światło słoneczne, dostarcza on niewielkiej ilości składników odżywczych, czego efektem jest przyspieszony proces starzenia się organizmu, a także zwiększona zachorowalność. Aby tego uniknąć należy stosować zrównoważoną dietę.

Zielone światło dla wielu chorób stanowi nadmierne spożywanie mięsa, nabiału, cukru, słodyczy, kawy, coli, a także innych produktów, które zakwaszają organizm.

Równowagę zasadowo-kwasową, czyli zakwaszenie na poziomie pH 7,35, można uzyskać spożywając produkty bogate w zasady, czyli warzywa, w pełni dojrzałe owoce, ziemniaki, sałatę liściastą, pędy i kiełki, owoce w łupinach , niegazowaną wodę mineralną, a także herbatki ziołowe.

Współczesny tryb życia nie sprzyja zdrowiu, dlatego też warto wprowadzić do codziennej diety suplementację płynnym chlorofilem, który zniweluje zakwaszenie organizmu.

1 łyżka stołowa chlorofilu dostarcza taką samą ilość wartości odżywczych jak kilogram świeżych warzyw, a 1 butelka Phytolife umożliwia przygotowanie nawet 100 litrów wody „chlorofilowej”

Wśród najważniejszych funkcji chlorofilu należy wymienić oczyszczanie przewodu pokarmowego, wspomaganie procesów usuwania toksyn, eliminację bakterii, a także dezynfekcję i odtruwanie organizmu.

Każda spożyta potrawa powinna w ciągu jednej doby ulec cyklowi przemian, czyli pozyskać substancje odżywcze. Jeśli procesy te nie zostaną wykonane, pozostałości po przyswojonych składnikach gromadzą się w jelicie grubym w postaci toksyn,które stanowią zagrożenie dla zdrowia, a nawet życia.

Chlorofil korzystnie wpływa na pracę układu pokarmowego i perystaltykę jelit, dzięki czemu możliwe jest szybsze usuwanie toksyn z organizmu.

Oczyszczając organizm można jednocześnie przywrócić równowagę zasadowo-kwasową.

1 łyżkę stołową płynnego chlorofilu należy dodać do szklanki wody i dokładnie wymieszać. Napój należy pić co najmniej 2-3 razy dziennie.

Istnieje możliwość rozpuszczenia 15 ml chlorofilu w 1-2 litrach wody niegazowanej, pzregotowanej lub filtrowanej i pić wciągu dnia.

Kto powinien spożywać płynny chlorofil?

– osoby bardzo szczupłe;

– cierpiące na zatwardzenia lub zaparcia;

– kobiety cierpiące na bóle menstruacyjne;

– często stołujące się poza domem;

– osoby o jasnej karnacji;

– palacze i osoby często spożywające alkohol;

– osoby wrażliwe na niskie temperatury;

– osoby o nieprzyjemnym zapachu ciała i nieświeżym oddechu;

– osoby nie lubiące warzyw;

– osoby z zaburzeniami wagi;

– osoby zestresowane;

– osoby, które łatwo się męczą;

– osoby z zaburzeniami pracy wątroby lub układu oddechowego;

– osoby cierpiące na reumatyzm;

– osoby z niedokrwistością i anemią;

– osoby cierpiące na częste bóle gardła.

 

Zapraszamy na stronę: wspinacze.pl

www.FajnyBiznes.pl: www.FajnyBiznes.pl

Tekst byl ciekawy? Udostepnij go!

Czekamy na Twój komentarz!

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *